Lite om våra Färska Fiskar
Mon-Fri 12am to 9pm
1-800-555-2222
  • Register

Abborre

Denna mycket populära sötvattensfisk hittas, förutom i sjöar och åar, även i Östersjöns brackvatten och i Bottenhavets ofta inte så söta vatten.

Den har en distinkt smak som kommer fram om man inte krånglar till det så mycket. Bara vänd i en blandning av vetemjöl, skorpmjöl, salt & peppar och stek i lika blandning av smör och olja. När fisken fått fin färg så ta ur filéerna och lägg åt sidan och sedan i med en bra klick smör i pannan som bryns gyllenbrunt. Servera med kokt potatis i valfri form och en knippe dill och en citronklyfta. Det ska sägas att den också brukar kallas för "nåldyna" pga. dess små och vassa ben, men tar man det försiktigt och plockar bort dem efterhand så blir belöningen en riktigt god upplevelse.

Bergtunga

Den färgrika marmoreringen gör bergtungan till vår vackraste plattfisk.

Eftersom den kan ändra färg beroende på vilket underlag den ligger på kan den också ha en ganska intetsägande gråbrun ton i skinnet och förväxlas därför ofta med andra arter i fiskdisken. Undersidan är vit. Den har ett litet huvud med liten mun och tjocka läppar. Skinnet är slätt med små fjäll och fisken är mycket hal.

Den kan väga upp till 2 kg. Vanlig vikt i våra vatten är 0,3-1 kg. Sten- och klippbottnar på västkusten och i Nordsjön är bergtungans hemvist. Köttet har en förnämlig smak och är lite lösare än hos sjötungan.

Bläckfisk

Den tioarmade bläckfisken är strömlinjeformad med sidfenor.

Den har ett inre skal av kitin som kan liknas vid en fjäderpenna. Munnen omges av tio tentakler varav två betydligt längre och kraftigare än de övriga åtta.

Skuren på tvären är det denna art som ger oss de välkända bläckfiskringarna. De tioarmade bläckfiskarna simmar bra och påträffas ofta i stora stim.

Gädda

Gäddan kan väga upp till 34 kg och bli 1,5 m lång. Honorna blir betydligt större än hannarna. Vanligtvis ligger vikten på 1-4 kg i våra vatten.

Gäddan förekommer över hela landet i sjöar, åar och vid kusterna, undantaget för fjälltrakterna. Den håller gärna till i vassruggar och på grunt vatten invid stränderna. Även om den förekommer i varmare vatten uppsöker den gärna de svalaste delarna av våra sjöar under sommaren.

Gäddan är en betydande matfisk som smakar bäst vid 1-2,5 kilos vikt.

Gös

De största fångsterna tas i Vänern, Mälaren och Hjälmaren. Gösen förekommer längs hela ostkusten, söderut till Södermanland och i Svealands inland. Utplantering av gös i mindre sjöar görs på flera håll i landet. Gösen trivs bäst i grumliga, näringsrika vatten.

Gösen är en av de mest välsmakande sötvattensfiskarna med fast, magert kött. Framför allt på senare tid har fisken fått en renässans.

Speciella Önskemål

Vi har massor av godsaker i vårt sortiment, men hur mycket man än har så kan man inte ha allt.
Dock är det så att om Du vill ha något speciellt med dig hem så kommer vi att göra vårt yttersta att ta hem det till Dig, men vi behöver åtminstone två dagar på oss, så slå oss en signal i god tid eller kom inom affären om Du är i krokarna.

Beställningar

Vi kan för närvarande inte ta emot beställningar via email.

Gör därför Din beställning via telefon på 042 - 331 332

Kontakta Oss

Mölle Fiskrökeri & Höganäs Fiskaffär
Höganäs Design Outlet
Keramikgatan 2
26339 Höganäs

Telefon/Fax: 042-331 332
Email: info@mollefiskrokeri.se
Web: www.mollefiskrokeri.se