Lite om våra Rökta Fiskar
Mon-Fri 12am to 9pm
1-800-555-2222
  • Register

Citronmarinerad Varmrökt Lax

Två stora och fina, benfria, laxfiléer har lagts med köttsidorna mot varandra och däremellan citronpeppar och generöst med färskpressad citronsaft. Dessa har sedan rökts på ett galler i vedeldad rökugn efter konstens alla regler.

Resultatet är en sanslöst god och saftig rökt lax som passar både till vardags och till fest. Ska man bjuda många så är det så praktiskt att köpa en hel större bit, lägga den på ett serveringsfat och sedan dra av övre skinnet. Ser både aptitligt ut och tillåter alla att ta så pass mycket som de själva vill ha.

Beräkna 200g. per person så blir det lagom.

Jägarkryddad Lax

Denna laxen röks enkel på galler i vedeldad ugn enligt familjen Itzigehls numera anrika metoder. Jägarkrydda kan ju vara precis vad som helst i vilken blandning som helst, men i vårt fall handlar det om en, enligt oss, perfekt blandning av mer än 10 sorters kryddor vilka tillsammans med en utsökt röksmak bidrar till en god matupplevelse.

Eftersom den är så täckt av kryddor i flera färger så är den ett vackert inslag på festbordet.

Jungfrulax

Jungfrulax

Kallrökt Lax

Kallrökt Lax

Kallrökt Lax är fantastiskt gott. Mycket laxsmak och mycket rökighet. Saftigt.

Kallrökt lax är den produkt i vårt ordinarie sortiment vi lägger mest tid på att förbereda. Det är mycket som ska hända innan den färdiga laxen ligger vackert tunt skivad på sitt fat i kyldisken. Laxen ska fileas, sedan ska alla nålbenen bort och på det följer rimmning några dagar (en konserveringsprocess som innefattar hemlig mängd salt, peppar och socker) och sedan genomsköljning och uppläggning på rökramar och in i ett fläktat kylrum där laxen får "sätta sig" över natten. Sedan väntar rökningen som pågår under väldigt många timmar och går i stort sett ut på att fisken står i en kallugn omgiven av kall rök, därav namnet. Temperaturen får aldrig gå över 30 grader för då händer oönskade saker med laxköttets konsistens.

När den varit sin vända i ugnen så måste fisken snabbt vakuumförpackas, hela tiden i så kall miljö som möjligt, för att sedan förpassas till dess slutdestination, vårt stora kylrum. Vid detta laget går det också utmärkt att frysa fisken utan att det får det minsta effekt på vare sig konsistens eller smak, något som kan komma väl till pass när det närmar sig storhelger som Midsommar eller Jul.

Vi är inte så lite stolta över våra kallrökta varor, där förutom den vanliga laxen även delikatesser som Najadlax och Jungfrulax ingår då och då.

Najadlax

Najadlax

Rökt Ål

Rökt Ål

Speciella Önskemål

Vi har massor av godsaker i vårt sortiment, men hur mycket man än har så kan man inte ha allt.
Dock är det så att om Du vill ha något speciellt med dig hem så kommer vi att göra vårt yttersta att ta hem det till Dig, men vi behöver åtminstone två dagar på oss, så slå oss en signal i god tid eller kom inom affären om Du är i krokarna.

Beställningar

Vi kan för närvarande inte ta emot beställningar via email.

Gör därför Din beställning via telefon på 042 - 331 332

Kontakta Oss

Mölle Fiskrökeri & Höganäs Fiskaffär
Höganäs Design Outlet
Keramikgatan 2
26339 Höganäs

Telefon/Fax: 042-331 332
Email: info@mollefiskrokeri.se
Web: www.mollefiskrokeri.se